Καλωσόρισμα

Καλώς ήρθατε! Αυτό το blog έχει σκοπό την ενημέρωση για τις τελευταίες κυκλοφορίες στον χώρο του gaming. Εδώ θα βρείτε reviews για καινούρια games και είστε ευπρόσδεκτοι να κάνετε σχόλια σε περίπτωση που έχετε ήδη παίξει κάποιο από αυτά ή αν έχετε αντιρρήσεις με όσα γράφω. Το blog θα ενημερώνεται τουλάχιστον 1 με 2 φορές την εβδομάδα.

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

Dead Space



Το Dead Space είναι ένα survival horror game, ή αλλιώς FPS (first person shooter όπως είναι πιο γνωστό) το οποίο κυκλοφόρησε πριν μερικές μέρες. Η ιστορία του παιχνιδιού εξελίσσεται στο μακρινό μέλλον, όπου η ανθρωπότητα έχειχρησιμοποιήσει όλους τους φυσικούς πόρους της Γης. Ευτυχώς έχει αναπτυχθεί πολύ η διαστημική τεχνολογία καθώς και μία τεχνική με την οποία κάποια διαστημόπλοια μπορούν να σπάσουν πλανήτες και να πάρουν τους φυσικούς τους πόρους. Το καλύτερο από αυτά τα διαστημόπλοια, το USG Ishimura έχει σταλεί σε μία τέτοια αποστολή όταν για κάποιο άγνωστο λόγο κόβεται η επικοινωνία. Έτσι ξεκινά από τη Γη ένα άλλο μικρό διαστημόπλοιο με μία ομάδα συντήρησης με σκοπό να πάει στο Ishimura και να αποκαταστήσει τις βλάβες. Ο παίκτης έχει τον ρόλο ενός μηχανικού ηλεκτρονικών συστημάτων, του Isaac Clarke, μέλος της ομάδας συντήρησης. Μόλις όμως φτάνουν στο Ishimura δέχονται επίθεση από κάποια τέρατα γνωστά ως Necromorphs. Έτσι ο Isaac και η υπόλοιπη ομάδα πρέπει να επιβιώσουν, να μάθουν τι έγινε στο Ishimura καθώς και να καταφέρουν να βρουν έναν τρόπο να φύγουν από εκεί και να γυρίσουν πίσω στη Γη.

Σε ό,τι αφορά το gameplay το Dead Space έχει μία καινοτομία: τα τέρατα που σας επιτίθενται δεν σκοτώνονται με τα κλασικά πλέον χτυπήματα στο κεφάλι ή στον θώρακα, αλλά πρέπει να τα σημαδέψετε στις αρθρώσεις έτσι ώστε να τα ακρωτηριάσετε! Αυτό στην αρχή θα σας φανεί εύκολο αλλά όσο προχωράτε το παιχνίδι γίνεται σταδιακά δυσκολότερο καθώς αυξάνεται ο αριθμός των τεράτων καθώς και η ταχύτητά τους.

Στον τομέα των γραφικών και του ήχου πιστεύω ότι είναι πραγματικά το πιο προσεγμένο και καλοσχεδιασμένο παιχνίδι της κατηγορίας του. Ο φωτισμός είναι τέλειος, καθώς δημιουργεί πάρα πολλά σκοτεινά σημεία από τα οποία πετάγονται τέρατα και πραγματικά σας κρατάει σε εγρήγορση δικαιολογώντας έτσι τον χαρακτηρισμό του ως survival horror game.
Προσωπικά προτείνω ανεπιφύλακτα το συγκεκριμένο παιχνίδι σε fan του είδους αλλά και σε gamers που ψάχνουν κάτι να τους κρατήσει καθηλωμένους μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή τους για αρκετές ώρες!

3 σχόλια:

Observer είπε...

kalo paixnidi alla prepei na sinithiseis to gameplay!!!

ktinoulas είπε...

Αλήθεια είναι λίγο περίεργο το gameplay αλλά μπορείς εύκολα να το συνηθίσεις. Απλά είναι διαφορετικό από τα υπόλοιπα παιχνίδια του είδους...

Pedro είπε...

Και εγώ έχω παίξει το συγκεκριμένο game και είναι όντως πολύ καλό!