Καλωσόρισμα

Καλώς ήρθατε! Αυτό το blog έχει σκοπό την ενημέρωση για τις τελευταίες κυκλοφορίες στον χώρο του gaming. Εδώ θα βρείτε reviews για καινούρια games και είστε ευπρόσδεκτοι να κάνετε σχόλια σε περίπτωση που έχετε ήδη παίξει κάποιο από αυτά ή αν έχετε αντιρρήσεις με όσα γράφω. Το blog θα ενημερώνεται τουλάχιστον 1 με 2 φορές την εβδομάδα.

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2008

Command and Conquer: Red Alert 3



Από την κυκλοφορία του Command and Conquer 1 μέχρι και του Tiberium Wars, η σειρά αυτή είναι ίσως και η καλύτερη στον χώρο του RTS (real time strategy) και καταφέρνει να μας κάνει να καθήσουμε μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή μας μέχρι να τα τερματίσουμε! Τώρα, με την κυκλοφορία του τελευταίου τίτλου (μέχρι τώρα τουλάχιστον!) θα συμβεί για ακόμα μία φορά το ίδιο: ατελείωτες ώρες gaming και δοκιμών μέχρι να βρείτε την πλέον κατάλληλη τακτική ώστε να κατατροπώσετε τους αντιπάλους σας. Η υπόθεση του Red Alert 3 μπερδεύει πραγματικά ιστορικά γεγονότα με φανταστικά και έτσι δημιουργεί μία ολόδική του ιστορία στην οποία βλέπουμε θωρακισμένες αρκούδες να πέφτουν με αλεξίπτωτα, ανθρωπόμορφα γιαπωνέζικα robot να προκαλούν χάος και ακόμα και το βουνό Rushmore να μετατρέπεται σε πολεμικό στρατηγείο από όπου το κεφάλι του Honest Abe ρίχνει laser!
Η ιστορία του παιχνιδιού ξεκινά με τα γνωστά video της σειράς, στα οποία χρησιμοποιούνται πραγματικοί ηθοποιοί. Στα video αυτά βλέπουμε κάποιες προσπάθειες των Σοβιετικών να ταξιδέψουν πίσω στον χρόνο ώστε να "χτυπήσουν" τον Einstein. Η αποστολή τους είναι επιτυχής, όμως όταν γυρίσουν στην εποχή τους θα δουν ότι δεν πρέπει να παίζουν με τον χρόνο! Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την δημιουργία 3 campaigns για να διαλέξει ο παίχτης: των συμμάχων, των σοβιετικών και της νέας αυτοκρατορίας του ανατέλλοντος ηλίου. Μία μεγάλη καινοτομία του Red Alert 3 είναι ότι το single player campaign έχει σχεδιαστεί με συνεργατική μορφή. Μπορείτε να παίξετε είτε με έναν άλλον παίχτη είτε με τη βοήθεια του υπολογιστή. Σε οποιαδήποτε περίπτωση ο κάθε παίκτης έχει τον χειρισμό των δικών του units και βάσης, μπορούν όμως με διάφορες εντολές να συνεργαστούν.
Επίσης, υπάρχουν και θαλάσσια units όπως σε πολλά RTS όμως και εδώ υπάρχει μία καινοτομία: υπάρχουν πολλά αμφίβια units τα οποία ενώνουν τις επίγειες με τις θαλάσσιες διαμάχες. Βλέπετε σκάφη να βγάζουν πόδια και να περπατούν στη στεριά καθώς και κάποια επίγεια units να επιπλέουν! Γενικά το Red Alert 3 είναι καλό σε όλους τους τομείς και είναι σίγουρο ότι θα συναρπάσει τους fans του είδους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: